31 Ocak 2012 Salı

Yalan aşk ve doğru son


Yalanı bilerek yaşamak bir ilişkiyi… Ta ki sözün bittiği yere kadar.
Biri, yalanı söylersem kaybedeceğim korkusuyla söyleyemez gerçeği, diğeri, gerçek apaçık ortadayken yapamam onunla diye göz yumar yalana en başlarda… Ama zaman da büyür sonunda, yalan da… Bir an gerçekler yapışır yakanıza ve yalanla yaşamaya çalışmaktansa, gerçekle ölmek daha asil gelir.
Seversiniz, güvenirsiniz, hayaller kurarsınız, bir anda hayallerinizin kahramanı olur çıkagelir biri. Her şey masal gibi başlar, ama her masalın kötü bir kahramanı ve sonu olurmuş, çok geçmeden öğrenirsiniz.
Aranızda küçük bir çukur gibi başlar yalan, görürsünüz ama üstünden atlar yine de sarılırsınız sımsıkı. Açtığı çukuru kapatması için zaman tanırsınız. Çünkü gerçeği saklamak, yapılan yanlıştan çok daha büyük bir yanlıştır. Yanlışı kabullenseniz de yalanı kabullenemezsiniz. Bir gün mutlaka yapacak ve gerçeği açıklayacak diye umarsınız. Çünkü kaybetmek istemezsiniz.
Ama zaman da büyür yalan da. Artık görmezden gelinecek hali kalmamıştır aranızda açtığı çukurun. Koşup yine eskisi gibi sarılmak istersiniz, bakarsınız ki o çukur büyümüş uçurum olmuştur.
Mesafe büyümüş tahammül küçülmüştür artık. Öfke duymaya başlarsınız, aranızda açtığı bu aşılması güç mesafeye sebep olduğu için. İşte o an dayanamaz ve hesap sorarsınız! Artık gerçeklerin korkusundan daha büyük olmuştur uçurumun korkusu, sarılmak istediğinizde yüreğinizle, yüreği arasına giren uçurum daha korkunç gelmeye başlar. Dayanamaz haykırırsınız “Neden? Nasıl?” diye. İnkar edildikçe daha da büyür yalan, daha da büyür öfke ve yüreğinizde bir şeyler küçülmeye başlar giderek.
En sonunda, gerçek, koca bir duvar gibi dikilir gözünüzün önünde. Onu değil gerçeği görmeye başlar artık gözleriniz. İşte o an sözler tükenir, söylenenler birer uğultuya dönüşür, gözler eskisi gibi göremez sevgiliyi… Sımsıkı sarılmak istersiniz eskiden olduğu gibi ama gerçek duvar gibi çarpar suratınıza ve defalarca içinizden söylediğiniz kelimeler dökülüverir dudaklardan. Kapıya dikilmiş ve “Git artık” demişsinizdir. Sevgili o kapıdan çıkıp gider, işte o an söz biter, ayrılık başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder